Önce güllacımızın kremasını pişiriyoruz. Sütün 500 ml'si, 1 çay bardağından bir parmak eksik un, unun üzerini tamamlayacak kadar mısır nişastası, 25 gr kakaoyu karıştırıp kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp yumurta sarısını ilave ederek çırpıyoruz. Ardından taze kremamızın 2/3 kısmı ve labne peyniri kremamıza katıp çırpıyoruz. En son tereyağı ve kırdığımız çikolataları ilave edip karıştırarak erimelerini sağlıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
Güllaçları ıslatmak için 7 bardak süt, 1 su bardağı şeker, 2 yemek kaşığı kakao, taze kremanın kalanı ve vanilya ocakta el dayanabilcek sıcaklıkta ısıtılır. Ocaktan alıp kırdığımız sütlü çikolata süte eklenir. Karıştırarak şeker ve çikolatanın erimesi sağlanır.
Tepsimizin en altına 1-2 kepçe sıcak çikolatalı sütümüzden döküyoruz. Güllaç yapraklarımızı dörde bölüyoruz. Ortadaki sivri kısım kare borcamın köşelerine gelecek şekilde bir sıra yerleştiriyoruz. 4 güllaç yaprağı bitene dek bir sıra güllaç yaprağı döşeyip üzerine 2-3 kepçe çikolatalı süt döküyoruz. Orta kısma soğuyan (ılık olsa da olur) çikolatalı kremamızı yayıp üzerini düzlüyoruz. Fıstık drajeleri serpiştiriyoruz. Kalan güllaç yaprakları ve sütümüz bitene dek tekrar döşüyoruz. Eğer çikolatalı sütümüzden kalırsa hepsini tepsiye döküyoruz. Bir süre sonra güllaç yaprakları tüm sütü çekecektir.
Tatlımız iyice soğuyana dek ağzı açık şekilde bekletiyoruz. Soğuyunca üzerine streç film ile kaplanarak buzdolabına kaldırılır. Birkaç saat buzdolabında hem sütünü güzelce çekmiş hem buz gibi soğumuş güllaçlarımız servis edileceği zaman dilimlenir. Üzerine toz fıstık ve şeftali dilimleri konularak servis edilir. Afiyet Olsun ...
Ellerine saglik sefim guzel olmus deniycem